Hypnoterapi

Det kan ofte være svært alene at tale sig frem til forandringer, fordi indsigt ikke altid betyder, at følelserne forandres og her kommer hypnosen ind som den metode, hvor man mest direkte kan påvirke underbevistheden og dermed følelserne, således at underbevistheden kan være en medspiller og ikke en modspiller. Hvis der er modsætning mellem det bevidste og det ubevidste, så vinder underbevistheden.

Hypnose er en metode til at skabe en trancetilstand. Trancetilstanden er en helt naturlig menneskelig tilstand og vi kender den fra når vi lige er vågnet, ved dagdrømmeri, når vi er på vej hjem i bil eller på cykel og vi lige pludselig er hjemme og ikke kan huske turen hjem. Så man kan sige, at hypnose er en metode til at skabe en tilstand, vi godt kender i forvejen.

Der er grovt sagt to forskellige hypnosemetoder. Den autoritære som vi oftest ser f. eks. på TV som scenehypnose o.l. Det er ikke alle der uden træning kan gå ind i denne form og derfor er der i de sidste 40-50 år udviklet en mere tilladende eller moderne form for hypnose og den kan alle gå ind i og de fleste uden træning. I denne form er man mere bevidst, man kan høre hvad der foregår rundt omkring en og almindeligvis kan man også huske, hvad der er foregået i hypnosen. Det er også således, at man hele tiden vil kunne gå ud af hypnosen, hvis der bliver sagt noget, der går over ens grænse.

Det er denne form for hypnose, der oftest arbejdes med terapeutisk, da den er lige så effektiv som den autoritære form ved langt de fleste problematikker, bl. a. selvværd, rygeafvænning, vægtproblemer, angst, jalousi, voldsomt temperament m.m.

Antal behandlinger kan variere. Rygeafvænning er oftest en enkelt behandling. Flyskræk og andre fobier er også oftest nogle ganske få behandlinger. Jalousi er omkring 3-4 behandlinger. Vægttab er oftest 4-5 behandlinger, med indtaling af en eller flere CD’ere til repetition derhjemme (CD’ere er gratis). Manglende selvværd, dybere angstproblematikker og depression er også oftest omkring 4-5 behandlinger, men især angst og depression kan variere meget.

Nogle hypnoterapeuter påstår desværre, at stort set alt kan behandles på en enkelt session. Hvis dette var tilfældet, så ville alle traditionelle psykologer og psykoterapeuter være arbejdsløse. Som udgangspunkt kan man dog sige, at anvendelsen af hypnose for det meste giver langt hurtigere resultater end andre behandlingsformer.

Du er meget velkommen til at ringe eller maile, for at få en vurdering af netop din situation.

I NLP Centret  bruges hypnose også til at integrere og repetere forandringer, vi har arbejdet med på anden måde og hypnosen er et tilbud til alle, der indleder et forløb i terapi eller personlig udvikling. Selv om de traditionelle NLP metoder også påvirker underbevistheden og derfor også bevirker, at de ønskede resultater opnås, så vil støtten med  hypnose  bevirke, at forandringerne oftest sker langt hurtigere, da der i hypnose er mere direkte adgang til forandringer på det ubevidste plan.

I tilknytning til hypnosen vil der efter behov blive indtalt en CD med de vigtigste budskaber i hypnosen. Dette koster ikke ekstra.

Hypnosen udføres af NLP-Psykoterapeut og NLP Master i hypnose, Kaj Wagner Jensen, der har 15 års erfaring med hypnose.

Priser under “Priser”